Arbeidsrecht

Werkgevers, maar zeker ook werknemers, kunnen zich wenden tot Balkenende Advocatuur & Mediation met vragen over het arbeidsrecht. Meestal gaat het dan om ontslag geven of ontslag krijgen. Echter, wij kunnen voor u ook arbeidscontracten opstellen of aan de nieuwste regels aanpassen of beoordelen. Verder beantwoorden wij uw vragen op het gebied van beëindiging van dienstverbanden, ontbinding van een arbeidsovereenkomst door de Kantonrechter, beëindigingsvergoedingen, UWV-procedures, concurrentiebedingen, arbeidsongeschiktheid en reïntegratie.

Met name voor werkgevers is het van groot belang duidelijke en heldere schriftelijke contracten met hun personeel af te sluiten en uitgebreide personeelsdossiers van iedere werknemer aan te leggen. Werknemers moeten erg oppassen als het gaat om beslissingen die werkgevers ten aanzien van die werknemers nemen: te lichtvaardig handelen kan grote gevolgen hebben, bijvoorbeeld voor het recht op een WW-uitkering.

In zaken op het gebied van arbeidsrecht is snel handelen van groot belang. Niet alleen zijn de wettelijke termijnen kort, ook kan te lang wachten met het vragen van advies heel vervelend zijn voor het vervolg van de procedure.