Ondernemingsrecht

Als ondernemer kunt u te maken krijgen met vele regels en met name ook vele andere partijen. Dat begint al met het uitkiezen van een compagnon c.q. zakenpartner. Het is van groot belang dat u vertrouwen heeft in degene met wie u gaat samenwerken, maar ook is van groot belang dat u er rekening mee houdt dat aan de samenwerking een einde kan komen. Dan zal blijken dat een goed vennootschapscontract heel veel waarde heeft. Wij komen nog steeds ondernemers tegen die geen vennootschapscontract hebben afgesloten bij de start van de onderneming. Balkenende Advocatuur & Mediation kan u helpen bij het opstellen van een goed vennootschapscontract.

Ook het opstellen en hanteren van algemene voorwaarden is van belang. Graag stellen wij goede algemene voorwaarden voor alle overeenkomsten van levering of dienstverlening, die u zelf met uw klanten sluit, op. Over het belang van goede arbeidscontracten en huurcontracten leest u elders op deze site.

Onenigheid over zakelijke overeenkomsten en geleverde diensten is van alle tijden en ook al heeft u al uw contracten goed en zorgvuldig opgesteld, toch kan een procedure voor de rechter of arbiter onvermijdelijk zijn. Balkenende Advocatuur & Mediation kan u in deze procedures bijstaan. Meer over de procedures elders op deze site.